Våra resurser vid Rättviks travbana

Travstall

Bara cirka två kilometer från gymnasiet ligger Rättviks travbana där vi har tillgång till ett skolstall samt fantastiska träningsmöjligheter.

Nära och bra

Endast en bit bort från skolan ligger Rättviks travbana där Stiernhööksgymnasiet har ett eget travstall med 13 boxar, 2 lösdrifter samt undervisningslokaler. Utanför stallets dörrar ligger travbanan, rakbanan och skogsvägar att träna på.

Skolan har åtta varmblods- och kallblodstravare men vi använder även ponnier i utbildningen då vi samarbetar och delar stallet med Travskolan som har fem ponnier. Travutbildningen är mycket varierande och eleverna får träna på alltifrån att köra precisionskörning med ponnier, till att köra stor häst i  motionskörning i skogen, backträning, interavallträning och heatträning. Självklart är skötsel av hästar, utrustning och teori en viktig och central del i utbildningen också. De elever som går yrkesutgång travhästskötare har möjlighet att ta licens när de går hos oss och chansen att få köra/rida våra hästar när de startar. Yrkesutgången travhästskötare ger möjlighet att få kunskaper både inom trav och monté.