Entreprenörskap och Ungt företagande

Starta företag

Exempelbild.

Genom kurserna Entreprenörskap eller Entreprenörskap och företagande får du ett verklighetsbaserat lärande genom att starta och driva ett riktigt företag.

Personlig utveckling

Du får massor med värdefulla, praktiska erfarenheter och möjlighet att utveckla din kreativitet, ledarskapsförmåga och företagsamhet. Hösten börjar med en kick-off där du får träffa Ung företagsamhet Dalarna och lokala företagare på en inspirationsdag. Här berättar UF-inspiratörerna om sina erfarenheter och företagsidéer. Du får inspireras och samtala med erfarna företagare om dina affärsidéer och planer. Under läsåret jobbar du med att förverkliga din företagsidé, tillverka och sälja din produkt samt upprätta de dokument som krävs i företagsvärlden.

Mässa och tävlingar

I januari deltar du i skolans stora UF-mässa där du skapar en monter och visar upp ditt företag för kunder. Under vår lokala mässa deltar alla företagen i de tre öppna tävlingarna, Årets monter, Årets säljare och Årets produkt. De bästa i tävlingen Årets UF-företag Rättvik kvalar vidare till DM senare under våren. Går man vidare till vinst även där åker man till Stockholm och tävlar i UF-SM.

Vinnare i Årets UF-företag 2018. Foto: Jeanett Rousu 2018

Vinnare i Årets UF-företag 2018 - Re-Jam UF