Bli en entreprenör!

Ungt företagande

Genom kursen entreprenörskap och företagande får du ett verklighetsbaserat lärande genom att starta och driva ett riktigt företag.

Personlig utveckling

Du får massor med värdefulla, praktiska erfarenheter och möjlighet att utveckla din kreativitet, ledarskapsförmåga och företagsamhet. Hösten börjar med en kick-off där du får träffa Ung företagsamhet Dalarna och lokala företagare på en inspirationsdag. Här berättar UF-inspiratörerna om sina erfarenheter och företagsidéer. Du får inspireras och samtala med erfarna företagare om dina affärsidéer och planer. Under läsåret jobbar du med att förverkliga din företagsidé, tillverka och sälja din produkt samt upprätta de dokument som krävs i företagsvärlden.

Mässa och tävlingar

I januari deltar du i skolans stora UF-mässa där du skapar en monter och visar upp ditt företag för kunder. Under vår lokala mässa deltar alla företagen i de tre öppna tävlingarna, Årets monter, Årets säljare och Årets produkt. De bästa i tävlingen Årets UF-företag Rättvik kvalar vidare till DM senare under våren. Går man vidare till vinst även där åker man till Stockholm och tävlar i UF-SM. Läs om 2021 års Unga företag på Stiernhööksgymnasiet längre ner på sidan.

Tävlande i SM 2022

Under 2022 års SM i Ungt företag kommer två av Stiernhööksgymnasiets UF-företag att vara med och tävla. Daladoft UF tävlar i kategorin "Årets vara" och Infinity flowers UF tävlar i "Årets hantverk".

Diplomerade UF-lärare

Stiernhööksgymnasiet har två diplomerade UF-lärare som under 2022 handleder ett trettiotal UF-företag. För att bli diplomerad UF-lärare krävs dokumenterad kunskap om UF och ett stort engagemang för Ung företagsamhet. Under DM 2022 blev Loman Lars Eriksson och Fredrik Hultberg nominerade i kategorin "Årets UF-lärare" och kammade hem en hedrande andraplats!

Vinnare Årets UF-företag på Stiernhööksgymnasiets UF-mässa 2022

Vinnare på Stiernhööksgymnasiets UF-mässa 2021

DM 2022 Pristagare från Stiernhööksgymnasiet

Elev med UF-företag

Daladoft UF

1:a plats Årets vara
2:a plats Årets UF-företag

Tävlar i SM i Årets vara

Infinity Flowers UF

1:a plats Årets hantverk
2:a plats Årets ekologiskt hållbara företag

Tävlar i SM i Årets hantverk.

Lantgårdsglass UF

2:a plats Årets hantverk