DKL - Dalarnas kompetenscenter för livsmedelskedjan

två personer bakom en traktor som tittar på jord på åker

Hur kommer maten att produceras i framtiden?

Vi blir dagligen påminda om vikten av att skydda vår miljö, förbereda oss för framtida kriser, tänka långsiktigt och skapa bra möjligheter för de kommande generationerna.

 

Föreställ dig en plats där unga människor utbildar sig inom livsmedelsproduktion, där den senaste forskningen från akademin möter innovatörer, etablerade företag och entreprenörer för att gemensamt pröva nya lösningar, metoder och tillvägagångssätt. En plats där livsmedel har producerats i generationer och där vår kultur och vårt kunnande ligger till grund för allt nytt som skapas. Detta är visionen för Froda Gård, och det är den platsen vi nu bygger tillsammans.

på åker

Syftet med vår verksamhet

Maten i framtiden kommer att produceras både mer klimatsmart, i större mängder och med större variation än idag. Det är nödvändigt, och det är vad vi strävar efter att uppnå. Denna övertygelse driver oss varje dag och är kärnan i allt vi gör på Froda Gård.

Med kreativitet och expertis driver vi utvecklingen mot en mer hållbar framtid. Våra satsningar inom livsmedelskedjan är byggda på en solid grund av hållbarhet, djurvälfärd, tillväxt och beredskap. Dessa principer styr varje beslut vi tar och varje steg vi tar framåt. Vi tror starkt på att den största effekten uppnås genom ett brett och meningsfullt samarbete mellan offentliga institutioner, privata företag och ideella organisationer. Det är genom denna samverkan vi kan skapa verklig förändring och lägga grunden för en robust och framtidssäker livsmedelsproduktion.

åker Rättvik

Hållbarhet

Vi arbetar tillsammans med våra företag och branscher för ett hållbart och lönsamt livsmedelssystem.

lagården på morgon

Utbildning

Vi är katalysatorn för nya utbildningar, såsom yrkeshögskola och yrkesvux.

lagården baksidan

På rätt plats

Vi är regionalt placerade och nationellt relevanta.

potatissäckar

Kompetens

Vi faciliterar bransch- och företagsspecifika kompetensinsatser, för att säkerställa kompetensmatching idag och för framtiden.

lagården på morgon

Från jord till jord

Vi är den röda kompetenstråden från jord till jord i Dalarna.

mjölkmaskin

Forskningsarena

Vi tillhandhåller en unik forskningsarena på FRODA gård.

Bakom projektet

 

Projektet finansieras av Region Dalarna.

Dalarnas kompetenscenter för livsmedelskedjan drivs av Rättviks kommun.

Projektet löper under tre år med start i oktober 2022.

Besök projektet egen webbsida som finns under Froda Gård Länk till annan webbplats..

Kontakt

Projektledare är Michael Rocking som tidigare varit rektor vid Stiernhööksgymnasiet i Rättvik och Scandinavian College of Travel & Tourism i Orsa.

michael.rocking@rattvik.se

0248-704 66

Besöksadress

Stiernhööksgymnasiet

Masvägen 15

795 31 Rättvik