Betyg och vidare studier

Exempelbild.

Behöver du en kopia på ditt betyg? Ska du studera vidare?

När du har avslutat dina studier på Stiernhööksgymnasiet läses dina betyg in i betygsdatabasen som Sveriges universitet och högskolor använder i antagningsprocessen. Det betyder att när du anmäler dig till en utbildning så finns dina betyg registrerade. Det är viktigt att du i god tid kontrollerar att alla dina betyg finns på betygsdatabasen.

Kontrollera uppgifterna i betygsdatabasen

Det är viktigt att du går in på "Mina sidor" och ser att alla dina betyg finns med. Länk till antagning.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Betygen syns efter anmälan

  • Du måste börja med att göra en anmälan innan du kan se dina betyg i betygsdatabasen. Det tar ett par dagar från att anmälan är gjord tills du ser dina betyg på "mina sidor". Om det saknas något betyg som du exempelvis fått efter att du anmälde dig kan du behöva anmäla dig på nytt för att det nya betyget ska läsas in.

Scanna in dina betyg själv

  • Om du tog studenten innan Stiernhööksgymnasiet anslöt sig till betygsdatabasen finns inte dina betyg där. Du behöver då själv scanna in dem. Så länge du har ditt betygsdokument kan du alltid själv scanna in det ifall det inte finns i betygsdatabasen.

Kopia på betyg

  • Behöver du en kopia på ditt betyg? Kontakta centralarkiv@rattvik.se 
    Om du avslutade dina studier innan 2005 kontaktar du Landstinget i Ludvika på telefon 0240-495421. Tänk på att vara ute i god tid och att semestermånaderna kan ha mindre bemanning.